Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Informacje biznesowe
Poland 100 Best Restaurants Awards 2017


Finał VII edycji elitarnego przewodnika Poland 100 Best Restaurants w tym roku odbył się w Warszawie w Pałacu Sobańskich i był to zdecydowanie najgorętszy dzień w tym roku. Wieczór zgodnie z zapowiedziami organizatorów był niezapomnianym wydarzeniem. Gala i sam przewodnik to świetne podsumowanie tego, co dobrego wydarzyło się w polskiej gastronomii i doskonały impuls do dalszego rozwoju branży restauracyjnej.

Wybór miejsca okazał się trafny. W sali kryształowej Pałacu Sobańskich odbywały się huczne bale przedwojennej Warszawy. Swój obecny kształt Pałac zawdzięcza hrabinie Emilii z Łubieńskich Sobańskiej, która postanowiła przebudować renesansową willę według projektu Leonarda Marconiego w 1876 roku. Od 2009 roku w Pałacu mieści się restauracja Amber Room.

Piękne wnętrza zabytkowego Pałacu wspaniale współgrały z nowoczesnymi multimediami. Dzięki swoim nowatorskim rozwiązaniom obiekt ten był doskonałym miejscem na organizację Gali Poland 100 Best Restaurants Awards 2017.

Konkurs i zarazem przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce to prestiżowy, pierwszy i jedyny w skali kraju projekt o takim zasięgu i formule. Restauracje są bowiem w głównej mierze oceniane przez konsumentów dzięki temu ocena jest bardziej obiektywna i wiarygodna niż recenzja jednego lub garstki krytyków kulinarnych. Na ocenę i końcowy wynik składają się: ocena restauracji przeprowadzona przez ankieterów wśród klientów odwiedzających daną restaurację, głosowania na stronie internetowej akcji, głosowania w mediach społecznościowych oraz ocena inspektorów przeprowadzona podczas badania Mystery Shopping.

Nagrody były przyznawane w KATEGORII: NAJLEPSZA RESTAURACJA W POLSCE oraz NAJLEPSZA KARCZMA W POLSCE w czterech grupach: AWARD OF EXCELLENCE – jeden widelec, BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – 2 widelce, GRAND AWARD – 3 widelce oraz GRAND AWARD – 3 widelce plus. Miejsce restauracji w grupie ustalane jest na zasadzie – 75% oceny konsumentów – ankiety, głosowania, 25% oceny inspektorów.

Najlepszą restauracją w Polsce została N31 RESTAURANT & BAR z Warszawy nagrodę odebrał szef kuchni Robert Sowa. Tytuł najlepszej karczmy w Polsce 2017 roku przypadł LITWOROWEMU DWOROWI z Białki Tatrzańskiej.

Przyznano również nagrody specjalne - SZEFEM KUCHNI ROKU 2017 został Robert Sowa, OSOBOWOŚCIĄ KULINARNĄ ROKU 2017 został Robert Skubisz. NAJLEPSZYM TELEWIZYJNYM PROGRAMEM KULINARNYM 2017 został Polski Grill – TVP S.A. KSIĄŻKĄ KUCHARSKĄ ROKU 2017 została Z miłości do lokalności Tomasza Jakubiaka a NAJLEPSZĄ IMPREZĄ ROKU 2017 GOTUJ Z SERCEM – zorganizowana przez KLUB SZEFÓW KUCHNI podczas Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Zaraz po uroczystym rozdaniu nagród, goście rozkoszowali się wspaniałymi potrawami przygotowanymi przez szefa kuchni restauracji Amber Room Roberta Skubisza. W menu między innymi: - tatar z tuńczyka, awokado, chilli, kolendra, chrupiące taco, - dojrzewająca polędwica wołowa, pieczona dynia piżmowa, purée z kasztanów, musztardowiec, - pierś z perliczki sous vide, pieczarki Portobello, sos tymiankowy, - pieczony filet z dorsza, zielone warzywa, bok choy, papryka, oliwa ziołowa, - udziec jagnięcy, kasza gryczana, sos piwny a na deser - czekolada Varlhona, karmelizowana gruszka, kamyczki solony karmel, - tapioka kokosowa, mango, biała czekolada, trawa cytrynowa, - gâteau czekoladowe, masło orzechowe, sól Maldon. Nie zabrakło również jak co roku tortu Poland 100 Best Restaurants 2017 przygotowanego na tę okazję przez firmę Ambasador92.

PARTNERZY: KRUSZWICA S.A., BIZERBA POLSKA, AMBER ROOM, STOCK POLSKA, WINNE POLA, BROWAR HOPKINS, AMBASADOR92, ESTURIAN CAVIAR, BIDFOOD FARUTEX

WYNIKI:

NAJLEPSZA RESTAURACJA W POLSCE 2017

  • N31 RESTAURANT & BAR – Warszawa


GRAND AWARD 3 WIDELCE PLUS

  • AMBER ROOM – Warszawa
  • ATELIER AMARO – Warszawa
  • LA BRASSERIE MODERNE – Warszawa
  • N31 RESTAURANT & BAR - Warszawa
  • RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH – Warszawa
  • RESTAURACJA PLATTER BY KAROL OKRASA – Warszawa
  • SENSES RESTAURANT – Warszawa
  • STREFA RESTAURACJA & BAR – Warszawa
  • RESTAURACJA BLOW UP HALL 5050 – Poznań
  • RESTAURACJA WZORCOWNIA BY WIESŁAW BOBER – Pabianice
  • RESTAURACJA WODNA WIEŻA – Pszczyna
  • APPASSIONATA – Radzionków
  • GÓRALSKA TRADYCJA – Zakopane
  • RESTAURACJA HALKA – Zakopane

GRAND AWARD 3 WIDELCE

  • RESTAURACJA ALEGLORIA – Warszawa
  • RESTAURACJA CONCEPT 13 – Warszawa
  • DEKANT WINEBAR & RESTAURANT – Warszawa
  • EXCLUSIVE RESTAURANT POD GIGANTAMI – Warszawa
  • RESTAURACJA MOONSFERA – Warszawa
  • RESTAURACJA SALTO – Warszawa
  • WINOSFERA – Warszawa
  • RESTAURACJA MAGNIFICA – Kraków
  • RESTAURACJA CAFE ORANŻERIA – Kraków
  • RESTAURACJA COPERNICUS – Kraków
  • STUDIO QULINARNE – Kraków
  • RESTAURACJA TRZY RYBKI – Kraków
  • RESTAURACJA MIODOWA 8 – Wadowice
  • SALINA RESTAURANT – Bochnia
  • „LE RESTAURANT” MODRZEWIE PARK HOTEL – Szczawnica
  • WILLA POPRAD – Rytro
  • RESTAURACJA ACQUARIO – Wrocław
  • POD PAPUGAMI RESTAURANT & COCKTAIL BAR – Wrocław
  • RESTAURACJA POD FREDRĄ – Wrocław
  • RESTAURACJA SZEROKA № 9 – Toruń
  • RESTAURACJA HASHI SUSHI – Gdynia
  • RESTAURACJA BULAJ ARTUR MOROZ – Sopot
  • TRATTORIA LA CANTINA – Gdańsk
  • CHAPEAU BAS – Ustka
  • RESTAURACJA ATMOSPHERE – Słupsk
  • RESTAURACJA EGO W HOTELU ALTER – Lublin
  • QUALE RESTAURANT – Łódź
  • BIESIADA OPOLSKA – Opole
  • RESTAURACJA PAŁAC WIĘKSZYCE – Większyce
  • RESTAURACJA PERGOLA – Łańcut
  • RESTAURACJA THE GARDEN GRILLE & BAR – Rzeszów
  • RESTAURACJA ASTORIA – Częstochowa
  • RESTAURACJA BLUEBELL W HOTELU NATURA RESIDENCE – Siewierz
  • RESTAURACJA JOKER - Tychy 
  • RESTAURACJA THE PIANO – Bytom
  • RESTAURACJA VILLA GARDENA – Chorzów
  • RESTAURACJA PAŁACOWA HOTELU ANDERS – Stare Jabłonki
  • RESTAURACJA REFEKTARZ HOTEL ZAMEK RYN – Ryn
  • RESTAURACJA ROMANTYCZNA HOTEL SPA DR IRENA ERIS WZGÓRZA DYLEWSKIE - Wysoka Wieś
  • A NÓŻ WIDELEC – Poznań
  • PAŁAC TŁOKINIA – Tłokinia Kościelna
  • RESTAURACJA LUMIÈRE – Przeźmierowo
  • RESTAURACJA SUBLIMA – Kołobrzeg
  • Z DRUGIEJ STRONY LUSTRA – Szczecin

BEST OF AWARD OF EXCELLENCE 2 WIDELCE

  • RESTAURACJA & BAR STARA KAMIENICA – Warszawa
  • RESTAURACJA BARRACUDA – Gdynia
  • FEDDE BISTRO – Gdynia
  • RESTAURACJA BARYŁKA – Gdańsk
  • ELIKSIR – Gdańsk
  • RESTAURACJA KARCZMA LWOWSKA – Wrocław
  • ROCKABILLY – STEAKHOUSE & WHISKY BAR – Kielce
  • MOO MOO STEAK&BURGER CLUB – Kraków
  • RESTAURACJA JAZZ BAR – Szczawnica
  • 27 PORCJI – Kraków
  • PIWNICA RYCERSKA – Kęty
  • TRATTORIA ANTICA – Opole
  • RESTAURACJA POLANKA – Krosno
  • NOVA RESTAURANT – Suwałki
  • DWOREK NEW RESTAURANT – Bielsko Biała
  • RESTAURACJA GIERKRÓWKA – Zawada
  • RESTAURACJA CADENZA – Katowice 
  • RESTAURACJA MAGIEL KULINARNY – Sosnowiec
  • RISTORANTE OSTERIA LE BOTTI – Tychy
  • RESTAURACJA LASKOWO WINE & FOOD – Żory
  • RESTAURACJA ORZECH I MIÓD W HOTELU SPA LASKOWO – Jankowice
  • RESTAURACJA UMAMI – Pyskowice
  • RESTAURACJA MONTE – Carlo – Kielce
  • GOŚCINIEC RYŃSKI MŁYN – Ryn
  • RESTAURACJA MIRAMARE HOTELU AURORA FAMILY & SPA -  Międzyzdroje
  • RESTAURACJA PARK CAFFE – Koszalin
  • RESTAURACJA CYNAMON – Ustronie Morskie

AWARD OF EXCELLENCE 1 WIDELEC

  • RESTAURACJA HALKA – Warszawa
  • SZARA EMINENCJA – Warszawa
  • PRODIŻ WARSZAWSKI – Warszawa
  • SZARA EMINENCJA – Piaseczno
  • RESTAURACJA ALYKI – Wrocław
  • MARINA OŁAWA TAWERNA KAPITAŃSKA – Oława
  • RESTAURACJA TAAKA RYBA – Sumina
  • RESTAURACJA ZIELONY OGRÓD – Zabrze
  • RESTAURACJA GRANDE COZZE – Kielce


NAGRODY SPECJALNE:

PARTNER POLSKIEJ GASTRONOMI
STOCK POLSKA SP. Z O.O.

PARTNER POLSKIEJ GASTRONOMI
ZT KRUSZWICA S.A

PRODUKT ROKU 2017
Grawitacyjna krajalnica ręczna GSP-H BIZERBA

IMPREZA KULINARNA ROKU 2017
GOTUJ Z SERCEM  - KLUB SZEFÓW KUCHNI

NAJLEPSZY PROGRAM KULINARNY 2017
Polski grill – TVP S.A.

KSIĄŻKA KUCHARSKA ROKU 2017
Jakubiak Tomasz - Z miłości do lokalności

GRAND PRIX NAJLEPSZA KARTA WIN 2017
Restauracja Atmosphere – Słupsk

NAJLEPSZE TASTING MENU 2017
Wodna Wieża – Pszczyna

SMART WINE LIST
Szeroka 9 - Toruń

DEBIUT ROKU 2017
Restauracja Stara Wozownia – Mała Wieś

DEBIUT ROKU 2017
Bistro Słowacki – Gdańsk

DEBIUT ROKU 2017
Restauracja Lwia Brama² - Wrocław

KREOWANIE POLSKICH PRZEPISÓW W NOWEJ ODSŁONIE 2017
Andrzej Jakomulski

KRZEWIENIE SZTUKI KULINARNEJ 2017
Wojciech Harapkiewicz

SZEF KUCHNI JUTRA 2017
Szymon Bracik

KUCHARZ ODKRYCIE ROKU 2017
Monika Ignaciuk

KUCHARZ MŁODY TALENT 2017
Paweł Salamon

OSOBOWOŚC KULINARNA ROKU 2017
Robert Skubisz

SZEF KUCHNI ROKU 2017 - REGION CENTRALNY
Maciej Majewski - La Brasserie Moderne - Warszawa

SZEF KUCHNI ROKU 2017 - REGION WSCHODNI
Karol Zając - Restauracja EGO w Hotelu Alter - Lublin

SZEF KUCHNI ROKU 2017 - REGION POŁUDNIOWY
Szymon Bracik Wodna Wieża – Pszczyna

SZEF KUCHNI ROKU 2017 - REGION PÓŁNOCNO – ZACHODNI
Rafał Lorenc – Restauracja SUBLIMA - Kołobrzeg

SZEF KUCHNI ROKU 2017 - REGION POŁUDNIOWO - ZACHODNI
Mariusz Kozak – Acquario - Wrocław

SZEF KUCHNI ROKU 2017 - REGION PÓŁNOCNY
Artur Moroz – Restauracja Bulaj – Sopot

SZEF KUCHNI ROKU 2017
Robert Sowa

NAJLEPSZA KARCZMA W POLSCE 2017

  • KARCZMA LITWOROWY STAW - Białka Tatrzańska

GRAND AWARD 3 WIDELCE

  • KARCZMA LITWOROWY STAW - Białka Tatrzańska
  • KARCMA MUZYKANCKO – Poronin
  • KARCZMA CICHY KĄCIK - Krynica Zdrój
  • KARCZMA POD SOKOŁEM – Sokółka

BEST OF AWARD OF EXCELLENCE 2 WIDELCE

  • JAKUBOWA IZBA – Ryki
  • KARCZMA NA KOCIERZU – Kęty

AWARD OF EXCELLENCE 1 WIDELEC

  • KARCZMA POLSKA ZAGRODA – Sopot

 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000